top of page

Uitstellen, we doen het allemaal!

'Vanaf volgende week begin ik echt met mijn goede voornemens.', uitstellen doen we allemaal. Soms omdat we geen zin hebben en soms omdat we ergens tegen op zien. In deze blog geef ik 5 tips om minder uit te stellen.


1. Vorm een 'doe het direct' gewoonte

Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan maar je kunt jezelf aanleren dat je dingen direct doet zonder daarbij stil te staan. Denk hierbij vooral aan dingen die je binnen een paar minuten kunt voltooien zoals een klein stukje lopen of een extra glas water drinken.


2. Zorg voor structuur

Zorg voor structuur, dit kun je doen door voor elke dag een takenlijstje te maken met de drie belangrijkste dingen die je op een dag wilt verrichten. Deze drie taken vormen de ruggengraat van de dag.


3. Deel je taak op

Grote taken moet je opdelen in zoveel mogelijk kleine taken. Vraag jezelf altijd af wat het einddoel is van een taak. Vervolgens vraag je jezelf af wat de eerstvolgende stap is die je kunt nemen richting dit doel. Wil je meer bewegen? Begin dan bijvoorbeeld door elke dag minimaal 5.000 stappen te zetten.


4. Probeer te focussen op dingen die je leuk vindt

Mensen stellen dingen vaak uit wanneer ze iets moeten doen wat ze niet leuk vinden. Het klinkt misschien simpel maar probeer te focussen op de aspecten die je wel leuk vindt. Er zijn altijd onderdelen van een taak die wel leuk zijn, probeer daarmee te beginnen.


5. Zet een deadline voor jezelf

Als je met jezelf afspreekt wanneer je een taak afgerond wilt hebben en jezelf daaraan herinnert maak je meer kans om een taak daadwerkelijk succesvol af te ronden. Het kan daarbij ook helpen om je deadline bekend te maken aan anderen. Vertel deze bijvoorbeeld aan vrienden of familie. Hoe meer mensen afweten van jouw deadline hoe meer moeite je zult doen om je taak op tijd af te krijgen.


Wil jij meer bewegen, fitter worden of afvallen? Stop dan met uitstellen en neem hieronder direct contact op met onze personal trainers.

85 weergaven
bottom of page